Dur ari kapiji (Han terpiuh yang penuh kemurkaan) - SUISNO, Edy (PPS ISI Yogyakarta, 2008)
Lakon dur ari kadji merupakan lakon yang bertitik tolak dari penelusuran sejarah jaya katwang yang dihubungkan dengan konflik dalam lakon monsserat karya Emanuel Robles. Lakon Dur ari kapyiji diwujudkan dalam pementasan yang bergaya realisme dengan pendekatan pepiensentasi.