Studi komparatif garap bonang barung cengkok R. tumenggung widadadipura dgn mas ngabehi dalimin poerwapangrawit dlm gendhing onang-onang kethuk kalih - Kartiman (Fak. Kesenian ISI Yk, 1992)
Bentuk penyajian Gendhing Onang-Onang Kethuk Kalih Kerep Minggah Sekawan Laras Pelog Pathet Nem dapat disajikan untuk kjenengan dan mengiringi pertunjukan wayang kulit. Namun dalam TA ini, penulis hanya mengambil permasalahan pada penyajian kjenengan.Untuk memberi gambaran, maka dalam penulisan ini diketengahkan teknik-teknik tabuhan bonang barung secara umum untuk gaya Surakarta, transkrip bonangan Gendhing Onang-Onang Kethuk Kalih Kerep Mnggah Sekawan Laras Pelog Pathet Nem Cengkok Raden Tumenggung Widadadipura dan Cengkok Mas Ngabehi Dalimin Poerpapangrawit.