Karawitan ibu-ibu kirana budaya suatu kajian perspektif pemahaman musikal. - SUYOTO (FSR ISI Yk, 2005)
Karawitan ibu - ibu kirana budaya dalam sistem pemahaman musikaliter dengan cara menggabungkan antara visual, auditif dan repertoar dalam sebuah gending.