Javaans-Nederlands woordenboek : Band 1, A - L - ALBADA, Rob van (Koninklijke Brll, 2014)
Kamus ini tentang kamus bahasa Jawa yang diterjemahkan dalam bahasa Belanda. Kamus ini sangat bagus dan menarik untuk dipelajari. Susunan perkata bagus dalam bahasa Jawa yang diterangkan dalam bahasa Belanda.