Estetika dan filosofi kritik seni - STOLNITZ, Jerome (City university)
Buku ini menjelaskan tentang estetika dari segi filosofi , cara belajar, pengalaman estetika dari segi sudut pandang dasar dan arti estetika serta macam-macam estetika yang berkaitan dengan teori seni.