Kisah Tak Berwajah: Metafora Air Mata Dalam Dialektika Kesedihan - ANWAR, Ahyar (Nala Cipta Litera, 2009)
Di dalam buku ini menceritakan tentag kehidupan. Peristiwa - peristiwa yang terjadi dalam kehidupan itu kadang mendatangkan kebahagiaan tetapi kadang juga mendatangkan kesedihan. Peristiwa atau ragedi adalah hitam yang menyimpan kelabu atau kelabu yang menyimpan hitam. Hampir semua ruang kehidupan menyimpan potensi tragedi. Tragedi atau peristiwa itu dinikmati dengan santai dan membiarkan hidup itu terus berjalan.