Tembang Macapat - Susantina, Sukatmi (Panji Pustaka, 2010)
Tembang macapat menika dados piranti medharaken raos seni. Para Pujangga Jawi paring sesorah ugi mawi tembang macapat. Kados serat Wulangreh, Wedhatama, Tripama, Nitisruti Nitipraja, Kalatidha lan Dewaruci sedaya karumpaka adhapur tembang macapat. Mila misuwur sanget ing madyaning kitha ngakitha, dhusun ngadhusun sarta gunung ngagunung.