Ikhtisar sejarah teater Barat - SUMARDJO, Jakob (Angkasa, 2003)
Buku ini merupaka hasil cxatatan ringkas untuk bahan pengajaran perkembangan Drama Barat. Buku yang sebenarnya penting untuk memahami akar akar drama teater modern bagi siapa saja yang mempunyai kaitan dengan kegiatan seni drama modern .