Mushkilah tarjamah bal min al lughah al 'arabiyyah ila al lughah al Indonesiyah: dirasah nazriyah tatbiqiyah fi kitab al Ayat al kawniyah wa dalalitiha 'ala Wujud Allah Ta'alla li Muhammad Mutawalliy al Sha'rawiy - Serno Sepuh (Fak. Adab dan Ilmu Budaya UIN Sunan Kalijaga, 2013)
nr,c.1